Zaterdag 9 maart 20:00 uur in de Dorpskerk, kerkstraat 4 in Bleiswijk Let there be light.

Benefietconcert t.b.v. Light for the world. Duo Bianca & Kate speelt kleurrijke muziek van klassieke Franse componisten en sfeervolle improvisaties op de muziek van Sela ten gehore met medewerking van sopraan Prisca Kathrein, terwijl u kunt genieten van een expositie van wildlifefotograaf. Dit concert zullen wij geven als avondvullend programma voor de gezamenlijke diaconieën van van het IKO in Bleiswijk. Voor achtergrondinformatie van dit concert en programmering klikt u hier

Let there be Light!

Let there be Light is een bijzonder concert dat ik heb samengesteld met mijn vaste pianiste, Kate Yunyoung Kang met medewerking van wildlife fotograaf Peter Gooris. Het programma bestaat uit klassieke muziek voor fluit en piano van verschillende Franse componisten en enkele improvisaties op liederen van de Christelijke band Sela en wordt gecombineerd met schitterende foto&apos en korte films van Peter. We hebben de opbrengst van de concerten bestemd voor een project van de organisatie Light for the World in Ethiopië, waar blinden en slechtzienden voorlichting, behandeling, hulp en begeleiding ontvangen.

Naar aanleiding van een tweetal concerten die we hebben gegeven in het voorjaar van 2018, zijn we gevraagd om dit concert te organiseren als avondvullend programma van de christelijke vrouwenbeweging Passage in Lansingerland. Op 29 november gaven we zo weer een leuk concert voor een enthousiast publiek. Er waren weer nieuwe fotobeelden en we hadden ook weer wat nieuwe muziekstukken in ons programma opgenomen. Deze keer werden de liederen van Sela gezongen door sopraan Prisca Kathrein. De opbrengst van de collecte, Eur 233,60, gaat weer naar de slechtzienden in Ethiopië.Namens de mensen van het project: Bedankt!

In maart zullen wij naar verwachting een vierde keer Let there be light! uitvoeren, deze keer ook weer met Prisca Kathrein. Deze keer is zij we gevraagd door de gezamenlijke diaconieën van Bleiswijk. Zij hebben ons benefietdoel van Light for the World overgenomen als project. Ons concert is in dat kader één van de activiteiten waarmee er aandacht aan dit project zal worden geschonken.

Tijdens dit concert staat onze dankbaarheid voor de schepping centraal. Tot de verbeelding sprekende muziek wordt geïllustreerd met prachtige beelden uit de natuur, dicht bij huis en verder weg. God begon zijn scheppende werk met de woorden : “Let there be light”, “Laat er Licht zijn”. Door dit licht kunnen we zien en door het licht in onze harten kunnen we voelen, houden van, elkaar troosten en geraakt worden door wat we zien en horen. Dat is echt iets heel bijzonders. Een voorrecht!. Toch is dit voorrecht niet altijd eerlijk verdeeld en dat is verdrietig. Daarom willen we de opbrengst van dit concert bestemmen voor een project van Light for the World voor mensen in Ethiopië, die slechtziend of zelfs blind zijn, zodat zij ook weer mee kunnen komen in de maatschappij en echt kunnen leven.

Wij stellen ons voor...

Wij zijn Bianca de Vrind-Zegers (fluitist), Kate Yunyoung Kang (pianist), Peter Gooris (fotograaf)en Prisca Kathrein (sopraan) en we wonen alledrie in Lansingerland. Bianca en Kate vormen een vast muzikaal duo. Ze hebben beiden gestudeerd aan het conservatorium en hebben samen al veel concerten gegeven. Ze hebben een prijs gewonnen bij een internationaal klassiek muziek concours.

Prisca zingt al sinds haar kinderjaren en is aanbiddingsleider in de Evangelische Gemeente de Driehoek. Daar is zij vaak te horen, samen met haar zussen achter de piano.

Het is leuk en interessant om muziek te combineren met een andere vorm van kunst. Peter werkt als fotograaf bij de gemeente Rotterdam. In zijn vrije tijd is hij wildlife fotograaf en maakt hij regelmatig bijzondere reizen. Het is zijn passie de verschillende facetten van de Gods schepping zo mooi mogelijk vast te leggen om ze te kunnen delen met de mensen om hem heen. Bianca en Peter kennen elkaar van de kerk waar zij beiden lid van zijn en toen Bianca de foto's van Peter zag was zij meteen geraakt. Zo is het idee ontstaan om samen deze concerten te geven.

Voor meer info: Bianca de Vrind en de Heraut

Duo concert Bianca & Kate met fotopresentatie