20210708-SR_20210708_9669

Even voorstellen: Peter Gooris fotograaf

Mijn naam is peter Gooris en ik woon in Berkel en Rodenrijs (Lansingerland). 

Mijn passie is wildlife fotografie, d.w.z. het fotograferen van wilde dieren en vogels in de natuur. Ik ben ooit begonnen met fotograferen als hobby, in 1975. In 1980 besloot ik het meer serieus aan te pakken en heb ik mijn eerste spiegel reflex camera gekocht. Inmiddels werk ik als fotograaf bij de Gemeente Rotterdam, waar ik foto’s maak voor de beeldbank en maak ook reportages' portretten en groepsportretten voor de Gemeente.

Mijn specifieke passie voor wildlifefotografie werd aangewakkerd toen ik in 1993 naar Afrika reisde en allerlei schitterende wildlife van heel dichtbij mocht zien en vastleggen. Hierna heb ik nog vele andere mooie fotoreizen mogen maken, o.a. naar Kenia, Tanzania, Zambia. Ik vind het altijd leuk om over de hele wereld nieuwe natuurgebieden te ontdekken en om daar te fotograferen, maar vergeet niet: ook Nederlandse natuurgebieden zijn zeer de moeite waard! 

Ondertussen heb ik diverse cursussen en workshops gevolgd, waardoor ik de techniek steeds beter leer beheersen. Fotografie blijft namelijk altijd een uitdaging, zeker als je denkt aan belichting en hoe benader je een dier of vogel om die goed op de plaat te krijgen.

Kijk gerust verder op mijn website en geniet van de prachtige landschap- wildlife en vogelfoto’s uit mijn portfolio. Ik hoop dat je er net zo van zult genieten als ik!

Als enthousiaste fotograaf weet ik uit ervaring zeker dat je de apparatuur die ik gebruik wilt kennen.

  • Canon bodys: EOS R6 mark II - EOS R7
  • Lenzen Canon RF 24-105 mm – F4L IS USM / Canon RF 15-35 mm F2.8L IS USM
  • Canon RF 100-500 mm F4.5-7.1L IS USM / Canon RF 100 mm - F2.8L Macro IS USM